Арменският премиер Никол Пашинян каза в петък, че Русия все още

...
Арменският премиер Никол Пашинян каза в петък, че Русия все още
Коментари Харесай

Пашинян: Русия не ни достави оръжия, които сме платили

Арменският министър председател Никол Пашинян сподели в петък, че Русия към момента не е доставила оръжия, за които страната му е платила, и че се водят договаряния за намиране на решение, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Отношенията сред Русия и Армения, съдружници по Договора за групова сигурност (ОДКБ), се утежниха през последните месеци, като Пашинян упрекна Москва, че не е подкрепила страната му в спора с дългогодишния противник Азербайджан за отделилия се район Нагорни Карабах.

Силите на Баку през септември си възвърнаха контрола над Карабах, който се преглежда в интернационален проект като част от Азербайджан, което накара повече от 100 000 етнически арменци да избягат от територията в Армения, до момента в който съветските миротворци значително стояха настрани.

" Що се отнася до непредоставянето на оръжия и съоръжение против възнаграждение, несъмнено, има проблеми ", сподели Пашинян, представен от ТАСС, по време на конференция, излъчена онлайн.

" В момента се организират съвещания по отношение на механизмите за решение на тези проблеми ", сподели той, като добави, че една от опциите може да бъде намаляване на неизплатените задължения на Армения към Русия в подмяна на към този момент осъщественото заплащане, като се има поради, че Москва също се нуждае от оръжие.

Той не даде детайлности за оръжията, които Армения е закупила, нито какъв брой е платила за тях.

Пашинян също така обвини съветските държавни телевизионни канали, излъчващи в Армения, че нарушават локалните правила, като сподели, че са нужни съвещания с Москва по този въпрос.

Руската държавна телевизия неведнъж е упреквала Пашинян за загубата на Карабах от Армения.

Арменският министър председател се базира на двустранно съглашение сред Ереван и Москва, което гласи, че " не би трябвало да се подхващат стъпки за интервенция във вътрешните работи на страната, за дестабилизиране на вътрешнополитическата обстановка в страната ".

Пашинян подразни Москва през последните месеци, като постави под въпрос съюза на Армения с Русия и се стреми да задълбочи връзките със западните страни, като в същото време купува оръжия от нови снабдители, в това число Франция и Индия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР